Ce inseamna categoria B de conducere?

Categoria aceasta permite posesorului de permis auto sa conduca un autoturism cu masa maxima autorizata (masa proprie plus incarcatura) de pana la 3.500 de kg si autovehiculul sa nu aiba mai mult de 8 locuri, plus cel al soferului.

Aceasta categorie de permis va permite sa atasati vehiculului o remorca usoara. Remorca usoara este definita ca remorca care are masa maxima autorizata (este data de constructor si reprezinta masa proprie plus masa incarcaturii maxime ) de pana la 750 kg.

In concluzie, categoria B de permis va permite sa conduceti un autoturism cu cel mult 9 locuri (inclusiv sofer), cu o masa proprie, plus incarcatura, de pana la 3500kg si care atasat o remorca cu masa totala (remorca plus incarcatura) de pana la 750kg.

Care este diferenta dintre categoria B, B extins si categoria BE?

Categoria B permite posesorului de permis auto sa conduca un autoturism cu masa maxima autorizata (masa proprie plus incarcatura ) de pana la 3.500 de kg si autovehiculul sa nu aiba mai mult de 8 locuri, plus cel al soferului.

Categoria B extins va permite sa conduceti un vehicul din categoria B plus o remorca cu masa maxima autorizata mai mare de 750 kg, dar ansamblul sa nu depaseaca 4250 kg. Respectiv masa maxima autorizata a vehiculului plus masa maxima autorizata a remorcii sa fie mai mica de 4250 kg.

Categoria BE va permite sa conduceti un vehicul din categoria B plus o remorca. Masa maxima autorizata a ansamblului poate depasi 4250 kg. Aici trebuie sa fiti atenti doar ca masa maxima autorizata a remorcii sa se incadreze in limitele date de constructor la vehiculul tragator.